Breathe2Energize – Innergy

Breathe²Energize

Een betere gezondheid, meer energie, minder stress en betere prestaties door te ademen volgens Dr Buteyko

 

Ademhalen is een heel natuurlijk iets. Je staat er allicht weinig bij stil. En toch is het het meest essentiële! Niet verwonderlijk dus dat de manier waarop je ademt een belangrijke impact heeft op je gezondheid, je stressniveau, je energieniveau, ja zelfs je prestaties.

Heel wat mensen ademen vandaag de dag verkeerd. Ze ademen te veel en te diep. In medische termen heet dit chronische hyperventilatie. Stress is hiervan een belangrijke oorzaak. Je weet allicht dat stress er voor zorgt dat je sneller en zwaarder gaat ademen, meer gaat zuchten en blazen. Maar stress is zeker niet de enige oorzaak van een verkeerde ademhaling. Ook verkeerde voeding, te weinig of verkeerd sporten en veel praten kunnen een impact hebben. En je genen spelen ook een rol.

Door te veel en te zwaar te ademen komen de gassen in je bloed in onbalans. Je ademt te veel koolstofdioxide uit. Omdat er te weinig koolstofdioxide in je bloed zit, wordt er minder zuurstof vanuit je bloed naar je lichaam getransporteerd. Hierdoor krijgen je organen en de verschillende systemen in je lichaam het moeilijker. Gevolg: je krijgt te kampen met allerlei ziektes of kwaaltjes.

  • Acute aanvallen van hyperventilatie, duizeligheid, stress
  • Vermoeidheid, slaapproblemen, snurken, slaapapneu
  • Moeilijke concentratie, hoge bloeddruk,
  • Astma, allergie, hooikoorts, verstopte neus
  • Chronische bronchitis, sinusitis, verkoudheid

De Oekraïnse arts, Dr Buteyko, ontdekte dit verband tussen een verkeerde ademhaling en allerlei klachten. Hij deed gedurende 10 jaar diepgaand wetenschappelijk onderzoek naar de ademhaling en ontwikkelde een methode om de ademhaling te verbeteren en terug naar een gezond niveau te brengen.

In de cursus Breathe2Energize krijg je de Buteyko ademhalingsoefeningen uitgelegd en aangeleerd. Je leert beter ademen en verbetert zo zelf je gezondheid op een hele natuurlijke wijze.

Maar je hoeft zeker geen gezondheidsklachten te hebben , om iets aan de cursus te hebben. Veel mensen volgen de cursus omdat ze hun energieniveau willen verhogen of om hun sportprestaties te verbeteren.

De Buteyko methode is in België nog niet heel erg bekend, maar in Nederland, Australië, Nieuw-Zeeland, Verenigd Koninkrijk en uiteraard Rusland wordt de methode al tientallen jaren met succes toegepast.

Ben je benieuwd hoe het met jouw ademhaling gesteld is en of de cursus Breathe2Energize iets voor jou kan zijn? Doe dan de test.