Wat levert het op? – Innergy

Wat levert het op?

  • Je (chronische) gezondheidsklachten verdwijnen of worden sterk verminderd, mogelijk kan je zelfs je medicatie afbouwen of stopzetten (steeds in samenspraak met een arts)
  • Je hebt meer energie en slaapt beter
  • Je bent rustiger, meer ontspannen en kan beter omgaan met stress
  • Je voelt je mentaal sterker
  • Je hormoonhuishuiding verbetert
  • Je bent meer gefocused en kan je makkelijker concentreren
  • Je algehele gezondheid verbetert en je bent minder vatbaar voor verkoudheden en infecties
  • Je bent minder snel buiten adem
  • Je hebt meer plezier in sporten en verbetert je sportprestaties

 

Nog niet overtuigd? Hier een paar getuigenissen:

 

Zelf heb ik de Buteyko methode ontdekt toen ik plots last kreeg van acute hyperventilatie aanvallen. Ik had al wel een tijdje last van allerlei vage klachten: een prikkelbare darm, vaak moe, duizeligheid, licht in mijn hoofd, tintelingen in handen en voeten, echt ijskoude handen en voeten. En dan plots zo’n aanval. Heel angstaanjagend. Het gevoel dat er iets heel ernstig mis met me was en dat ik zou dood gaan ☺. Nu kan ik er om lachen, maar toen heel zeker niet. Toen de aanvallen zich herhaalden, ging ik op zoek naar een oplossing en ontdekte ik de Buteyko methode. Ik volgde de cursus en merkte al heel snel dat dit echt iets was wat me zou helpen. Het kostte me echt veel moeite om mijn CP te doen stijgen (in tegenstelling tot sommige andere deelnemers aan de cursus), maar met elke verhoging van mijn CP verdwenen mijn klachten meer en meer, kreeg ik veel meer energie en tegelijkertijd een soort interne rust. Ik was verkocht en volgde in Nederland de opleiding tot Buteyko therapeut.

Kirsten


Hallo, ik ben Koen, 37 jaar en had al meer dan een jaar last van chronische hyperventilatie (wat gepaard ging met duizeligheid , hoofdpijn en angstaanvallen) zonder het zelf te weten. Nu 4 maanden geleden ben ik emotioneel ingestort op mijn werk door een burn-out en heeft mijn huisarts mij in contact gebracht met Kirsten.

Na 1 gesprek over mijn klachten en mijn situatie op het werk stelde Kirsten mij voor om mij de Buteyko techniek aan te leren zodat ik van mijn chronische hyperventilatie af zou geraken en meer energie zou bekomen. Ik was meteen bereid om deze techniek aan te leren.

De eerste maal dat ik mijn controle pauze nam onder begeleiding van Kirsten zat ik aan 8  en na de oefening die ze had opgesteld om de CP te trainen en mij te ontspannen zat ik aan 11. Kirsten had ook een heel goed werkboekje opgemaakt met uitleg en trainingsschema dat ik naar eigen believen kon oefenen en na 1 week had ik al een ochtend CP van 11,7.

Na 1 maand van oefenen en begeleiding door Kirsten had ik al een ochtend CP van 21. Na nog eens 1 maand was mijn ochtend CP gestegen naar 30. Mijn klachten van duizeligheid en hoofdpijn waren helemaal verdwenen en de angstaanvallen zo goed als helemaal.

Na 3 maanden ben ik terug beginnen sporten en is mijn energiepeil terug veel hoger waardoor ik terug kan genieten van het leven en terug een leuke papa kan zijn voor mijn zoontje en mijn vrouw.

Bedankt Kirsten voor de goede begeleiding ! Dit heeft mijn levenskwaliteit duizend maal verbeterd.

Koen