top of page

ABOUT

ME

Kirsten coach.jpg

Passionate about helping YOU SHINE!

Ik help jou graag stralen en in je kracht staan. En daarvoor is er maar 1 manier: YOUR WAY. Want dat is het hem nu juist. Jij bent anders dan anderen en dus heb je je eigen pad en je eigen manier te vinden. Een manier die bij je past, op jouw tempo, die rekening houdt met wie je bent en wat je belangrijk vindt. En daar help ik je graag bij. Ik doe dat door goed te luisteren naar je vraag, door jou te inspireren en opties te bieden, door je in connectie te brengen met jezelf zodat je jouw weg kan volgen. Ik zet graag coaching technieken (generative & trance coaching) in waarbij jou eigen creativiteit wordt aangeboord om oplossingen te vinden en stappen te zetten.  

 

Verder ben ik enorme fan van een holistische aanpak, van breed kijken, van kijken naar het geheel. Ik noem het de BODY, MIND, HEART & SOUL aanpak. Je lichaam, je brein en gevoelens, je diepste verlangens en wie je wil zijn, ze zijn allemaal onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar continu. Ik geloof ontzettend in de kracht en de linken tussen deze 4. Je komt in je volle kracht als deze 4 gealigneerd zijn, als voor de 4 dimensies wordt zorg gedragen. 

 

Een paar voorbeelden:

 • Door bewust andere gedachten op te roepen (MIND), kan je je zelfvertrouwen boosten (HEART)

 • Door je ademhaling (BODY) aan te passen, komt er meer focus en concentratie in je brein (MIND) en voel je je rustiger (HEART).

 • Je kan je gedachten (MIND) beïnvloeden via je lichaamshouding (BODY)

 • Om echt in je kracht te staan is het ook belangrijk om te luisteren naar je diepere "ik" (SOUL). Het gaat om voelen wat er voor jou toe doet, wat je echt wil. Omdat bedenken vaak niet lukt. Doe je dat niet, luister je onvoldoende naar de signalen van je lichaam dan blijven bepaalde klachten vaak in je lichaam opspelen (BODY).

De BODY, MIND, HEART & SOUL aanpak laat toe om de methode voor verandering te vinden die het makkelijkst is voor jou en die het best bij jou past. In mijn coachingpraktijk combineer ik graag deze 4 dimensies in functie van jouw vraag en behoefte.  

Mijn loopbaan

Ik behaalde een master in wiskunde en actuariële wetenschappen en ging daarna aan de slag in de bank en verzekeringssector waar ik 17 jaar werkte in heel wat verschillende functies. Ik startte als actuaris en evolueerde al snel naar een leidinggevende functie. Vanaf dat moment ging er een nieuwe wereld voor me open die mij ontzettend boeide. De wereld van leiderschap, mensen motiveren, zorgen dat ze gedreven en met goesting hun werk kunnen doen, het beste uit mensen naar boven halen. Omdat ik graag nog meer met mensen wilde bezig zijn dan met cijfers, specialiseerde ik me verder in Talent Management. De laatste 4 jaar van mijn carrière bij de bank stuurde ik het Talent Management team aan en begeleidde ik grote veranderingstrajecten.

Sinds 2014 werk ik als zelfstandig coach en trainer. Met mijn collega's van in motion (www.weareinmotion.be) werk ik voornamelijk voor grote bedrijven rond leiderschap en energie. Ik coachte al heel wat leiders en hielp hen om beter in hun kracht te staan. 

 

Daarnaast heb ik mijn eigen coachingpraktijk InnerGy, door VDAB erkend als loopbaancentrum. InnerGy ontving het Qfor Platinum label voor loopbaancoaching. Dit is het hoogste niveau van het kwaliteitslabel.

De voorbije jaren mocht ik honderden mensen coachen rond uiteenlopende loopbaanvragen en stress of burn-out klachten.

Loopbaancheque_label.jpg
Qfor Platinum Innergy.png

Mijn struggles

 

Ik wilde absoluut mijn energie terug, me terug goed voelen in mijn vel. Ik was de jaren ervoor al enorm geïnteresseerd in alles wat met energie te maken had, maar die interesse werd nu een noodzaak. Ik moest en zou mezelf erboven helpen. En dat heb ik ook gedaan. Ik ondernam onmiddellijk een paar belangrijke acties die ervoor zorgden dat ik toch, wonder boven wonder aan de slag kon blijven. Ik volgde cursussen in binnen en buitenland omtrent heel veel verschillende aspecten van energie. Ik paste toe en probeerde uit. Ik leerde met vallen en opstaan hoe ik mijn energie beter kon leren managen, hoe ik beter voor mezelf kon zorgen en me terug goed kon voelen in mijn vel. Het betekende ook een aantal drastische job keuzes maken en leren hoe ik meer mezelf kon zijn. Hoe ik mijn talenten beter kon inzetten in mijn job. Hoe ik terug enthousiast en vol drive, gelukkig kon zijn.

Nu ik erop terugkijk en met mijn huidige kennis van energie en burn-out, weet ik dat toen op het randje van een burn-out stond. Omdat ik gelukkig nog net op tijd de interne kracht kon vinden om mezelf een halt toe te roepen en actie te ondernemen, ben ik aan de echte burn-out kunnen ontsnappen. En ook al ben ik geen enkele dag afwezig geweest op mijn werk en hebben mijn collega's van toen zelfs nooit de echte omvang gekend van mijn energieproblemen, toch heeft mijn herstelproces wel maanden geduurd. Vooral omdat ik niemand ben tegengekomen die op een holistische manier (BODY, MIND, HEART & SOUL) naar mijn energieprobleem keek, zowel naar de fysieke kant, als naar de mentaal, emotionele en soul kant. Dat zou zoveel eenvoudiger zijn geweest en zou mijn herstel zo erg hebben bevorderd. 

En dat is nu net wat ik op vandaag aan mijn klanten wel wil bieden: een unieke BODY, MIND, HEART & SOUL aanpak, waarmee je leert om duurzaam je energie te managen en in je kracht te staan op een manier die bij jou past (YOUR WAY).

Als je dit leest, dan lijkt het misschien alsof dit allemaal smoothly verlopen is, zonder veel moeite. Maar niets is minder waar. Doorheen mijn loopbaan waren er heel wat jobs en momenten dat ik helemaal in flow was, gedreven, alles ging supergoed. Maar evengoed, kwam ik heel wat moeilijkheden tegen op mijn pad. Jobs die compleet niet bij me pasten en me doodongelukkig maakten, keuzes die eerst super leken, maar die mijn energie volledig opslorpten. Momenten van twijfelen aan mezelf, twijfel aan welke weg ik professioneel uit moest.

In 2013 maakte ik de lastigste periode uit mijn loopbaan mee. Het was Kerstvakantie. En ik was doodop. Leeg. Ik sleepte me van mijn bed naar de zetel. Was uitgeblust. Had geen drive of zin meer om iets te ondernemen. Alles was te veel. Het was alsof ik gevoelloos was, vlak. Ik herkende mezelf niet meer. Op de feesten deed ik alsof er niets aan de hand was. Ik vreesde één of andere zware, ernstige ziekte. Maar niets was minder waar. Volgens de dokter was er met mij niets aan de hand (over overspanning of burn-out werd toen nog niet zoveel gesproken). Maar ik wist dat het niet goed met mij ging en dat ik actie moest ondernemen.

 

RV-I-133.jpg

OOK DIT BEN IK

Mama van 2 kids waar ik super fier op ben! Het is mijn grootste vreugde om hen te zien evolueren naar 2 heel verschillende (ze konden niet meer tegenovergesteld zijn) jongvolwassenen en daar een steentje te mogen toe bijdragen. 

 

Al meer dan 20 jaar gelukkig samen met een knappe man :-)  

Gek op KLEUR. 

Hoogsensitief en lang gedacht dat enkel mijn dochter dat was en dat ze dat zeker niet van mij had geërfd. Lol. 

Door mijn vader vroeger "Ons legume" genoemd, omdat ik altijd vond dat we meer groenten moesten eten en kloeg wanneer het een oervlaamse schotel zonder groentjes was (Stoofvlees met frietjes bijvoorbeeld). Er komen dus bij mij vandaag heel veel groenten op tafel. Wat dacht je?

Graag een nieuw recept uitproberen. Het mag ook al eens echt tijd vragen...als ik tijd heb. 

 

Verzot op lekker eten dus. Logisch. 

Beste vriend van Macan, mijn trouwe viervoeter, die de beste coach is om me aan te zetten tot bewegen. Ik wandel dus wat af.

...

  

Mijn opleidingen

​Ik hou van leren en vind het belangrijk om mezelf als professional steeds verder te ontwikkelen, omdat ook ik het beste van mezelf wil geven om jou te helpen. Hieronder een greep uit de belangrijkste opleidingen die ik volgde:

 • Executive Masterclass in Human Resource Management  - Vlerick Leuven Gent management School - 2012

 • Root certified coach level 1 - The Coaching square - 2013

 • Certification Team Management Profile - TMSDI London - 2014

 • Certification DISC personality analysis - DISC Factor Nederland - 2014

 • Grow certified coach level 2 - 2015

 • Practitioner of Generative Coaching - NLP School London - Stephen Gilligan & Robert Dilts - 2016

 • Happiness coach - Heart for happiness Rotterdam - 2016

 • Stress- en burnout coaching - Yourcoach - 2016

 • The energy blueprint - Ari Whitten - 2017

 • Buteyko Breathing coach - Buteyko Academy Nederland - 2017

 • Kijken naar burn-out en energieverlies - Luk Dewulf - 2018

 • The Linden Boundaries Model - Anné Linden, leading lady NLP, founder New York training institute - 2018

 • Ericksoniaanse hypnose: basic + advanced, Anné Linden, leading lady NLP, founder New York training institute - 2019

 • Geweldloze communicatie - Blablabla - 2020 

bottom of page