top of page

Breng jezelf tot rust met deze oeroude en super simpele techniek!

Bijgewerkt op: 22 apr.

Ben je ongerust?

Heb je kleine of grote momenten van stress?

Misschien zelfs een beetje paniek?

Een gevoel van angst in je borst? Iets dat je naar de keel grijpt?


Dan heb ik iets voor jou.

De meest eenvoudige en makkelijkste manier die ik ken om jezelf tot rust te brengen.


Iets dat je bovendien overal kan toepassen en dat heel weinig tijd vraagt.

Want ja, ik weet er zelf alles van. Ik ben een stresskip. Aan de binnenkant. Als ik dit opbiecht zullen velen die me kennen verbaasd zijn. Want aan de buitenkant lijk ik kalm. Ik krijg het zelfs heel vaak als compliment van mijn klanten: hoe rustig, ontspannen en kalm ik toch wel ben :-))!


Ik volgde in mijn hele leven al tal van cursussen, las tientallen boeken, heb al massa’s verschillende technieken uitgeprobeerd. En deze die ik nu met je zal delen is er eentje die er voor mij blijft bovenuit steken.

Toegegeven, toen ik er voor het eerst over hoorde, dacht ik: “No way, dat dit kan werken! Niet bij mij. Zo eenvoudig kan het echt niet zijn!” En toch werkt het echt.

Dus stel je ervoor open.

Probeer het een paar keer uit.

Geef het een kans.

Niet voor niets is dit een eeuwenoude techniek die al eeuwen werd doorgegeven van generatie op generatie. Hij bestaat uit 2 stappen.


Stap 1 : Leg je rechterhand op je hart.

Dit zal je amygdala, het stresscentrum in je hersenen onmiddellijk geruststellen. Het is een universeel, intuitief gebaar dat mensen van alle tijden en landen gebruiken om zichzelf gerust te stellen en tot rust te brengen. Wat doe je intuitief als je schrikt van iets? Inderdaad je hand op je hart leggen. Of misschien zelfs beide handen. Dat is ook ok.Stap 2 : Bij elke uitademing zeg je heel rustig in je hoofd één van de volgende zinnen:


“Ik ben veilig en helemaal ok, wat er ook gebeurt.”

“Anderen zijn veilig en ok, wat er ook gebeurt.”

“Alles is veilig en ok, wat er ook gebeurt.”

Blijf deze zinnen een aantal keer herhalen terwijl je hand op je hart blijft liggen, tot je voelt dat je rustiger wordt. Herhaling is belangrijk. De zinnetjes werken dan als een soort mantra dat rechtstreeks inwerkt op je onbewuste.

Zelfs indien je zelf niet helemaal gelooft dat je ok bent. Hoe meer je het herhaalt, hoe meer je onbewuste het begint te geloven.


Je kan uiteraard zelf een aantal varianten op de zinnetjes bedenken. Weet gewoon dat het woord “veiligheid” een belangrijk woord is. Het brengt je stresssysteem dat een vermoeden heeft van onveiligheid makkelijk tot rust.


Heb je toch het gevoel hebt dat dit onvoldoende werkt, dan kan je nog een derde stap toevoegen. Het is eentje die ik er zelf heb aan toegevoegd voor maximaal effect.


Stap 3: Roep een herinnering aan rust op


Roep een herinnering op aan een moment dat jij je helemaal rustig, veilig en op je gemak voelde en probeer deze herinnering in al zijn facetten te herbeleven.


Vooruit, aan de slag ermee. Geef het een kans. Je kan het echt overal toepassen.

Want als jij rustiger bent, ben je creatiever, presteer je beter, ben je meer jezelf en kan je makkelijker de beste versie van jezelf laten zien.


Ik wens het je toe.

Warme groetjes,

Kirsten

168 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page