top of page

Super gezond en makkelijk walnoot brood

Bijgewerkt op: 6 dagen geleden
Dit walnoot brood is een fantastisch alternatief als je op zoek bent naar een gezond glutenvrij brood. Het is arm aan koolhydraten en rijk aan omega 3. Perfect dus om je bloedsuikerspiegel in balans te houden en ontstekingen te remmen.

Met de psyllium vezel voeg je nog wat extra gezondheidsvoordelen toe. Het verbetert de darmgezondheid, verlaagt cholesterol, zorgt voor een verzadigd gevoel en heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen.

Bovendien is het super makkelijk om te maken. Alle ingrediënten samenvoegen duurt letterlijk 5 min en de oven doet dan de rest van het werk. Je moet het niet laten rijzen of rusten.

Je kan het brood gerust een paar dagen bewaren. Ook lekker als je het roostert of kleine pistoletjes (broodjes) maakt.


INGREDIËNTEN


100 gr walnoten

35 gr kokosbloem

5 el psyllium vezel (te koop online of in een bio winkel)

2 tl wijnsteenbakpoeder (te koop online of in een biowinkel)

2 eieren

1/2 tl zout

2 tl appelciderazijn

1 el lijnzaad

1,5 dl warm water

Optioneel: sesamzaad, zonnebloempitten, maanzaad, pompoenpitten voor de afwerkingBEREIDING:


  • Warm de oven voor op 180°.

  • Doe de walnoten, de kokosbloem, de psyllium vezels, het wijnsteenbakpoeder, het lijnzaad en het zout in een foodprocessor. Maal tot een fijne bloem.

  • Voeg daarna de 2 eieren en de appelcider azijn toe. Meng onder de bloem.

  • Voeg dan geleidelijk aan het warme water toe, tot je een homogene bal deeg bekomt die nog voldoende stijf is. Mogelijks is niet al het water nodig.

  • Vorm een bal van het deeg. Dip de bal in een mengeling van zaadjes.

  • Plaats de bal op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet in de oven voor 60 tot 70 minuten. Zet de oven af en laat het brood nog 30 minuten in de oven.

  • Je kan ook perfect kleine broodjes maken. Verdeel de bal deeg dan in 4, 6 of 8 en rol balletjes. Reduceer dan de baktijd .

  • Prik eventueel met een metalen barbecue prikker om de gaarheid te bepalen. Als het deeg niet meer plakt, kan je de oven af zetten.


Smakelijk!


22 weergaven

ความคิดเห็น


bottom of page