top of page

Mango pudding met kokosyoghurt, sinaasappel, limoen en kurkuma

Bijgewerkt op: 6 dagen geleden

Fruit gewoon mixen tot een smoothie levert niet echt veel gezondheidsvoordelen op. De vezels verdwijnen en de fructose (natuurlijke suiker) in de smoothie laat je bloedsuiker de hoogte in schieten.

Je kan het dus beter gewoon opeten.

Nog beter is je fruit aankleden. Aankleden betekent wat eiwit en/of vetten toevoegen zodat de suiker nog trager wordt opgenomen in het bloed en je langer een voldaan gevoel hebt. En dus langer energie.


Omdat ik af en toe toch echt zin heb in een papje, maak ik deze mango pudding. Wist je trouwens dat mango ook een positief effect heeft op de bloedsuikerspiegel ? Ja, het bevat natuurlijk veel fructose en doet de bloedsuikerspiegel dus wel stijgen, maar het bevat tegelijkertijd ook stofjes die de bloedsuiker verlagen. Mangiferine, bijvoorbeeld, is een bioactieve stof in mango's waarvan onderzoek heeft aangetoond dat het de bloedsuikerspiegel kan verlagen door verschillende mechanismen, waaronder het remmen van suikerabsorptie in de darmen en het verbeteren van insulinegevoeligheid.


Mango is ook rijk aan Magnesium, ook belangrijk voor het regelen van je energie en het regelen van de bloedsuiker.Mangopudding met kokosyoghurt, sinaasappel, limoen en kurkuma

Ik combineer de mango met kokosyoghurt, lijnzaad, hennepzaad, nootjes, kokosrasp. Zo voeg je eiwitten en vetten toe. Soms doe ik er nog wat extra plantaardig eiwitpoeder bij. Zo is het fruit aangekleed en blijf je langer verzadigd.


Je kan eindeloos variëren.


INGREDIËNTEN (2 personen)

1 mango (of 1/2 mango en 1/2 banaan)

3 el kokosyoghurt

sap van 1/2 appelsien

sap van 1/2 limoen

1/4 tl kurkuma

1 kl plantaardig eiwitpoeder (optioneel)

1 kl hennep zaad

1 kl lijnzaad

granola (liefst zelfgemaakt zonder gluten en suikers), kokosrasp of fruit voor de afwerkingBEREIDING

  • Snijd de mango (en eventueel de banaan) in stukjes.

  • Mix alle ingrediënten samen in een blender of foodprocessor of mix gewoon met een mixer tot een gladde pudding.

  • Doe in een kommetje en werk af met granola, kokosrasp, nootjes of fruit.

  • Smakelijk !

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page