INGREDIËNTEN (1 persoon)
Rijstpapier
1 ei
70 gr gestoomde of gebakken zalm (een restje van de dag ervoor of gerookte zalm)
1 handvol baby spinazie
2 lente-uitjes
1 handvol gemengde slascheuten
1 handje tuinkers
1 radijs
kruiden naar smaak: koriander, dille, bieslook, platte peterselie, munt
1 el witte wijnazijn
Voor de dressing:
1/2 el mayonaise
1/2 el kokosyoghurt
sap van 1/2 limoen
1 el sweet chili saus
chili vlokken
BEREIDING
Verhit een pan met antiaanbaklaag met een beetje kokosvet.
Leg het rijstblad in de pan.
Breek het ei boven het rijstblad en roer onmiddellijk met een spatel het ei door elkaar en zorg dat het ei zoveel mogelijk op het rijstblad blijft liggen. Blijf roeren.
Voeg intussen fijngesnipperde lente-ui toe.
Wanneer het ei begint te stollen, voeg stukjes zalm toe en  de spinazie.
Vouw het rijstblad dubbel en laat op een middelhoog vuur verder bakken. Draai om en bak tot beide kanten goudbruin en krokant zijn.
Leg salade en tuinkers op een bord. Snijd radijs in stukjes en voeg toe. Voeg ook een paar blaadjes kruiden toe. Kruid met peper en zout en besprenkel met de witte wijnazijn.
Meng voor de dressing de mayonaise, de yoghurt en de sweet chili saus. Voeg limoensap toe naar smaak. De saus mag wat zurig afsmaken. Dat past goed bij de zalm. Voeg extra chili vlokken toe als je de saus graag pikanter maakt.
Serveer de croque madame met de salade. Besprenkel met de sweet chili mayo.
Comments