Heerlijke toast van glutenvrij notenbrood met plantaardige roomkaas, radijsjes, tuinkers, gerookte zalm en wat bieslook.
Wat eet je dan als je geen gewoon brood meer eet ?
Die vraag krijg ik wel vaak. Ik eet eerst en vooral heel veel salades, soepen of een overschotje van het dinner van de dag ervoor. Maar af en toe heb ik ook echt wel eens zin in brood, in de textuur en de smaak ervan. Het notenbrood is dan een heerlijk alternatief.
Ja, hoor. Ook als je glutenvrij en zuivelvrij eet kan je echt nog lekkere dingen eten. Deze toast is arm aan koolhydraten en vult toch lekker.
Het recept voor het makkelijke notenbrood dat helemaal glutenvrij en lactosevrij is, vind je in hier.
Hoewel ik de voorkeur geef aan onbewerkte producten en dus veel zelf maak, gebruik ik toch met plezier een plantaardige roomkaas die je gewoon in de supermarkt koopt. Ik hou wel van de roomkaas van Violife (Creamy original) en de plantaardige roomkaas van Philadelphia op basis van amandelen en haver.
INGREDIËNTEN (2 personen)
4 sneden notenbrood
Plantaardige roomkaas
Een paar sprietjes bieslook
8 radijsjes
4 sneden gerookte zalm
BEREIDING
Rooster het notenbrood.
Besmeer met de plantaardige roomkaas.
Beleg met sneetjes radijs, plukjes tuinkers en gerookte zalm.
Bestrooi met gesnipperde bieslook.
Werk af met een draai van de zout en peper molen.
Smakelijk !
Comentários