top of page

Sta jij in je kracht ? Of niet ?

Bijgewerkt op: 22 apr.
Tja, het klinkt wel goed. Maar wat is dat "in je kracht staan"?


Het is zeker niet lopen opscheppen over hoe goed en straf je wel niet bent. Of van de daken schreeuwen hoeveel zelfvertrouwen je wel niet hebt. Of anderen overbluffen en jouw mening opdringen.


Voor mij is in je kracht staan je gewoon comfortabel voelen met wie en wat je bent. Bewust van je talenten, van je energie, van je unieke bijdrage. Durven kiezen voor jezelf. Voor je eigen weg. Niet in het spoor mee volgen. Maar je eigen spoor maken. En tegelijk anderen hun eigen pad gunnen.


Jouw mening geven omdat die er gewoon mag zijn. Niet meer en niet minder. Ook als die indruist tegen de overtuigingen van anderen. Ook als anderen persé hun gelijk willen halen. Gewoon omdat jouw mening er mag zijn. Omdat jij er mag zijn.


Je niet klein maken en ook niet groot. Gewoon jezelf. Balans.


En rustig kunnen zien waar je nog een weg te gaan hebt, zonder schuldgevoel, zelfverwijt of kwaadheid op jezelf. Kijken naar jezelf zoals een moeder naar haar kind: fier op de sterktes en unieke persoonlijkheid en tegelijk bewust van de schaduwkanten en valkuilen. En die laatste met zachtheid en mildheid omarmen. Niet onder de mat schuiven en ook niet dramatiseren. Evenwicht.


En soms eens volledig uit het lood geslagen zijn. Klein. Vol twijfel. Onzeker.

Om dan weer op je pootjes terecht te komen. Jezelf terug in je kracht te zetten. En deze keer nog wat steviger.


In je kracht staan is een proces. Een golfbeweging. Een levenslange oefening.


Want het leven duwt je van tijd tot tijd uit je kracht. Soms krijg je een stevige ruk. Soms een klein stootje. En zo voel je weer eens goed wat het betekent om in je kracht te staan. Of niet. Elk moment uit je kracht, hoewel soms best vervelend, is een moment om te leren. Te groeien. Aan introspectie te doen. Om daarna weer steviger dan voorheen in je kracht te kunnen staan. Met stabielere fundamenten. Nog meer jezelf. Bewuster. Authentieker. Stralender.


Dus wanhoop niet als het nu even wankel aanvoelt. Het is maar een tussenstation. Een uitdaging van het universum. Een opportuniteit om nog dichter bij jezelf te komen. Dus stel jezelf de vraag: "Wat heb ik nu te leren?"


En gun jezelf wat tijd om het antwoord te vinden.Warme groetjes,


Kirsten


163 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page